Schilderen met oog voor detail

A-Z Art - Schilderijen, Giclées en gravures

Alles om te schilderen vind je in Kortrijk bij A-Z Art, een klein paradijs voor wie houdt van kunst en graag zelf met penseel en verf aan de slag gaat.

Wat is een gicléé?

Een giclée is een druktechniek met zuivere pigmenten die via een inkjetprinter worden verkregen. Deze techniek wordt vooral gebruikt om perfecte reproducties van kunstwerken te maken. Dankzij de rasterloze beeldweergave krijg je een bijzonder gedetailleerde, scherpe en kleurkrachtige weergave van het origineel. Giclée's zijn verkrijgbaar op doek, plexi, dibond. Ook de afmetingen kunnen aangepast worden volgens jouw specifieke wensen. Hier vind je een overzicht van onze giclées. Je noteert de referentie. Wij bestellen, controleren en plaatsen het ophangsysteem.

Gravures

Een gravure is een afdruk van een kunstwerk gemaakt op een metalen plaat, steen, zeef. We spreken van een ets, litho, zeefdruk. Deze kunstwerken zijn steeds in beperkte oplage bijvoorbeeld 12/25. We hebben altijd verschillende kunstenaars/ werken beschikbaar in de winkel.

Via deze link (eigentijds) en www.thomasross.co.uk (engelse gravures) vind je een overzicht van mogelijke gravures. Je noteert het gekozen werk en de kunstenaar. Wij geven je graag professioneel advies om het kunstwerk smaakvol en mooi in te lijsten.